Tot ce trebuie sa stii despre taxa de pod: Fetesti si Giurgiu

taxa pod fetesti giurgiu

├Ä╚Ťi place s─â c─âl─âtore╚Öti cu ma╚Öina? Atunci, cu siguran╚Ť─â, ai trecut sau vei trece pe podurile de la Fetesti ╚Öi Giurgiu. Pentru a evita eventualele nepl─âceri, este┬árecomandat s─â cuno╚Öti┬áprincipalele reglement─âri privind taxa de pod. ├Än acest articol,┬á├«╚Ťi spunem tot ce trebuie s─â ╚Ötii despre aceast─â tax─â: de ce se pl─âte╚Öte, c├ót cost─â, c├ót este valabil─â, cum o pl─âte╚Öti, cine trebuie s─â o pl─âteasc─â, cine este scutit de plat─â ╚Öi ce faci dac─â ai uitat s─â o pl─âte╚Öti.

În cât timp se plătește taxa de pod?

Taxa de pod trebuie pl─âtit─â ├«nainte de a traversa podul sau cel t├órziu p├ón─â la ora 23:59 a zilei urm─âtoare trecerii. Dac─â ai uitat s─â pl─âte╚Öti ├«n acest interval, ri╚Öti s─â prime╚Öti o amend─â. Pentru a evita situa╚Ťiile nepl─âcute, este recomandat s─â achi╚Ťi taxa imediat ce traversezi podul sau chiar ├«nainte, utiliz├ónd una dintre metodele de plat─â disponibile.

De ce se plătește taxa de pod la Fetesti și Giurgiu?

Taxa de pod este necesar─â pentru a acoperi costurile de ├«ntre╚Ťinere ╚Öi modernizare a infrastructurii. Podurile de la Fetesti ╚Öi Giurgiu sunt puncte importante de tranzit care necesit─â lucr─âri constante pentru a asigura siguran╚Ťa ╚Öi confortul c─âl─âtorilor. Prin plata acestei taxe, contribui la men╚Ťinerea acestor structuri ├«n stare optim─â, astfel ├«nc├ót s─â te po╚Ťi bucura de o c─âl─âtorie f─âr─â griji.

Beneficii ╚Öi finan╚Ťare Golden Auto

Cât costă taxa de pod?

Costul taxei de pod variaz─â ├«n func╚Ťie de tipul vehiculului. Pentru anul 2024, tarifele sunt:

 • Autoturisme: 17 lei
 • Vehicule cu masa total─â maxim─â autorizat─â ├«ntre 3,5 ╚Öi 12 tone: 47 de lei
 • Vehicule cu masa total─â maxim─â autorizat─â mai mare de 12 tone, cu maximum 3 axe: 67 de lei
 • Vehicule cu masa total─â maxim─â autorizat─â mai mare de 12 tone, cu minimum 4 axe: 91 de lei

Cât este valabilă taxa de pod?

Odat─â pl─âtit─â, taxa de pod este valabil─â pentru o singur─â trecere. Ai posibilitatea de a pl─âtit pentru una, dou─â sau 20 de treceri, ├«n func╚Ťie de necesit─â╚Ťi.

Cauti masina second hand? Vezi oferta Golden Auto ­čĹë de Mercedes Clasa GLC

Cum pl─âtesc taxa de pod?

Exist─â mai multe modalit─â╚Ťi de a pl─âti taxa de pod, astfel ├«nc├ót s─â alegi varianta care ╚Ťi se potrive╚Öte cel mai bine:

 • Sta╚Ťiile de taxare: la podurile Fetesti ╚Öi Giurgiu exist─â sta╚Ťii de taxare unde po╚Ťi achita taxa direct cu numerar sau card bancar.
 • SMS: po╚Ťi pl─âti taxa trimi╚Ť├ónd un SMS la 7577, urm├ónd instruc╚Ťiunile primite. Este o modalitate rapid─â ╚Öi eficient─â.
 • Online: pe site-urile oficiale ale CNADNR (Compania Na╚Ťional─â de Administrare a Infrastructurii Rutiere) sau pe platforme partenere, po╚Ťi achita taxa online folosind cardul bancar.
 • Benzin─ârii ╚Öi puncte de plat─â: multe benzin─ârii ╚Öi puncte de plat─â (PayPoint, PayZone) ofer─â posibilitatea de a achita taxa de pod.

Cine trebuie s─â pl─âteasc─â taxa de pod?

Taxa de pod trebuie pl─âtit─â de to╚Ťi ╚Öoferii care traverseaz─â podurile de la Fetesti ╚Öi Giurgiu, cu excep╚Ťia celor care beneficiaz─â de scutiri. Aceasta include autoturisme, camioane, autobuze ╚Öi alte vehicule comerciale.

Cauti masina in rate? Vezi oferta Golden Auto ­čĹë de Ford Mustang

Cine este scutit de plata taxei de pod?

Există anumite categorii de vehicule și persoane care sunt scutite de plata taxei de pod. Printre acestea se numără:

 • Vehiculele de interven╚Ťie: ma╚Öinile de pompieri, ambulan╚Ťele ╚Öi cele de poli╚Ťie sunt scutite de plat─â.
 • Vehiculele care transport─â persoane cu handicap: acestea beneficiaz─â de scutire ├«n baza unui certificat de handicap valabil.
 • Vehiculele cu regim special: acestea includ vehiculele militare ╚Öi cele folosite pentru transportul oficialit─â╚Ťilor guvernamentale.

Ce fac dac─â am uitat s─â pl─âtesc taxa de pod?

Dac─â ai uitat s─â pl─âte╚Öti taxa de pod p├ón─â la ora 23:59 a zilei urm─âtoare trecerii, este important s─â ac╚Ťionezi rapid pentru a evita amenda.

 • Verific─â situa╚Ťia: intr─â pe site-ul CNADNR ╚Öi verific─â dac─â exist─â o restan╚Ť─â pentru trecerea ta.
 • Pl─âte╚Öte taxa c├ót mai repede: dac─â restan╚Ťa este confirmat─â, pl─âte╚Öte taxa imediat folosind una dintre metodele disponibile.
 • Contacteaz─â CNADNR: Dac─â prime╚Öti o notificare de amend─â, contacteaz─â CNADNR pentru a clarifica situa╚Ťia ╚Öi a evita penaliz─ârile suplimentare.

 

Fiind informat și organizat, vei putea gestiona fără probleme plata taxei de pod și te vei putea bucura de călătoriile tale fără stres. Nu uita să plătești la timp și să alegi cea mai convenabilă metodă pentru tine! Drum bun!

Volvo XC60 B4 AWD Mild-Hybrid
Pre╚Ť: 29,000 € (Toate taxele incluse)
Volkswagen Phaeton Long Exclusive Edition
Pre╚Ť: 21,000 € (Toate taxele incluse)
BMW 840d Gran Coupe (G16) xDrive M-Pachet
Pre╚Ť: 78,000 € (Toate taxele incluse)
Ford EDGE 2.0 TDCi 210 CP AWD ST Line
Pre╚Ť: 19,500 € (TVA Deductibil)
Skoda Octavia VRS Facelift 4WD Race Blue
Pre╚Ť: 21,000 € (Toate taxele incluse)
BMW X6 30d xDrive M Sport
Pre╚Ť: 60,000 € (Toate taxele incluse)
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI + Mild Hybrid 4WD
Pre╚Ť: 33,800 € (Toate taxele incluse)
Audi A6 2018 Quattro 252 CP S Line Plus
Pre╚Ť: 24,000 € (TVA Deductibil)
Glisează spre stânga
Top